Najlepšie fonendoskopy pre študentov medicíny

Nájdenie vhodného fonendoskopu pre študentov medicíny môže byť náročné, pretože je potrebné vziať do úvahy veľa parametrov. Prvý parameter, ktorý je potrebné zvážiť, je, aký typ fonendoskopu potrebujete.

Akustické fonendoskopy sú lacnejšie ako elektronické a fungujú tak, že zosilňujú zvuk cez dutú trubicu, ktorá vedie do slúchadla na druhom konci.
Elektronické fonendoskopy majú zvyčajne vstavané zosilňovače, filtre a membrány. Pomáhajú identifikovať rôzne zvuky vo vašom prostredí s väčšou presnosťou ako akustický stetoskop.

Najdôležitejším faktorom pri výbere je, že musí byť vysoko kvalitný a odolný, aby vyhovoval požiadavkám lekárskej fakulty. Na zabezpečenie dobrého akustického výkonu a kvality zvuku pri zachovaní prenosnosti by mal byť zvonček ľahký a zároveň pevný. Mal by mať univerzálny hrudný snímač a pohodlné ušné olivky.

Fonendoskopy 3M Littmann sú mnohými odborníkmi považované za najlepšiu voľbu pre rôzne oblasti a mnohé modely sú skvelé pre študentov medicíny a ošetrovateľstva. Tu sú naše odporúčania:

CLASSIC III

Fonendoskop 3M™ Littmann® Classic III™ je ideálny pre študentov a zdravotníkov na monitorovanie a hodnotenie detí a dospelých v nekritických prostrediach. Vďaka svojmu statusu a ľahkej prenosnosti je to najobľúbenejší stetoskop v rodine Littmann. Skvelá voľba pre študentov medicíny. Užitočný v nekritických prostrediach starostlivosti je navrhnutý na detekciu normálnych a abnormálnych zvukov a rytmov.

MASTER CARDIOLOGY

Fonendoskop 3M™ Littmann® Master Cardiology™ poskytuje najlepšiu akustickú odozvu v rade mechanických stetoskopov Littmann a je skvelou voľbou pre každého v oblasti medicíny. Jeho technológia laditeľnej membrány umožňuje lekárom počuť vysokofrekvenčné aj nízkofrekvenčné zvuky jednoduchým nastavením tlaku na hrudný snímač a trubica s dvojitým lúmenom eliminuje hluk trenia, takže pomáha diagnostikovať s väčšou presnosťou.

CARDIOLOGY IV

Fonendoskop 3M™ Littmann® Cardiology IV™ je navrhnutý tak, aby vám pomohol počuť jemné zmeny stavu pacienta v kritickej starostlivosti, náročných a dynamických prostrediach. Je to skvelá voľba pre lekárov, ktorí diagnostikujú dospelých aj detských pacientov a je špeciálne navrhnutá tak, aby izolovala jemné zmeny stavu pacienta.

CORE DIGITAL

3M™ Littmann® CORE je najpokročilejší stetoskop z rodiny Littmann, pretože sa pripája k softvéru Eko na vizualizáciu a zdieľanie kriviek srdcového zvuku. Má funkciu aktívneho potlačenia hluku a poskytuje až 40-násobné zosilnenie, ktoré vám pomôže pri počúvaní s väčšou istotou. Lekári môžu prepínať medzi analógovým a zosilneným režimom počúvania, aby mohli počas hodnotenia počúvať, ako chcú.

Typy zvonov a membrán

CORE

Technológia laditeľnej membrány – vynález 3M – vám umožní počuť zvuky rôznych frekvencií jednoduchým nastavením tlaku na hrudný snímač. Držte hrudný snímač miernym tlakom na pacienta, aby ste počuli nízkofrekvenčné zvuky; stlačte trochu viac, aby ste počuli zvuky s vyššou frekvenciou. Táto funkcia, ktorá šetrí čas, umožňuje poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti sústrediť sa na pacienta, zatiaľ čo membrána bez chladenia poskytuje pacientovi pohodlie.

MASTER CARDIOLOGY

Laditeľná membrána: Vypočujte si zvuky s vysokou alebo nízkou frekvenciou miernym nastavením tlaku na hrudný snímač. Na rozdiel od obojstranných modelov nie je potrebné otáčať a premiestňovať hrudný snímač. Držte hrudný snímač miernym tlakom, aby ste počuli nízkofrekvenčné zvuky; stlačte trochu viac, aby ste počuli zvuky s vyššou frekvenciou. Táto funkcia šetriaca čas umožňuje poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti sústrediť sa na pacienta, zatiaľ čo okraj bez chladu poskytuje pacientovi pohodlie.

CARDIOLOGY IV

Vďaka jednodielnym pohyblivým membránam hrudného prístroja môžete počuť zvuky s vysokou a nízkou frekvenciou na strane dospelých aj detí. Bočnica dieťaťa sa zmení na otvorený zvonček. Jednoducho vyberte jednodielnu membránu a na jej miesto nainštalujte nechladiaci ráfik. Malá membrána zakrýva otvorený zvon a chráni ho pred nečistotami a nečistotami. Zvonček môže byť otvorený alebo zatvorený na laditeľnom, obojstrannom nerezovom nástavci. So zvončekom bez chladenia pre väčšie pohodlie pacienta.

CARDIOLOGY III

Na hrudnej strane pre dospelých a pre deti sa nachádzajú nastaviteľné membrány. Pediatrická strana je užitočná pre malých alebo tenkých pacientov, okolo obväzov a na posúdenie karotíd. Pediatrická strana sa zmení na otvorený zvon. Stačí odstrániť jednodielnu membránu a nahradiť ju nechladiacim ráfikom. Jednodielna membrána sa ľahko pripevňuje a ľahko sa čistí, pretože povrch je hladký bez štrbín. Otvorený zvon zostane čistý od špiny a nečistôt tým, že ho zakryjete malou membránou.

Ste pripravený pre váš prvý fonendoskop?

Snímka obrazovky 2024-01-06 o 11.41.56