Výplach nosa - účínná pomoc, aj prevencia

Prečo preplachovať nos?

Výplach nosa, známy tiež ako nosový výplach alebo irrigácia nosa, je postup, pri ktorom sa vykonáva výplach nosových dutín tekutinou, aby sa odstránili zo sliznice hlien a nečistoty, a zároveň sa zmiernili nádcha, alergie, alebo iné problémy spojené s nosnými dutinami.

Tento postup môže byť vykonávaný niekoľkými rôznymi spôsobmi:

  1. Fyziologickým roztokom: Fyziologický roztok je sterilný soľný roztok, ktorý je vhodný na výplach nosa. Tento roztok je možné zakúpiť v lekárňach, alebo si ho môžete pripraviť doma zmiešaním čajovej lyžičky soli do 240 ml teplej vody. Potom je možné tekutinu použiť na oplachovanie nosných dutín.
  2. Spreje a nosové spreje: Existujú tiež komerčne dostupné spreje a nosné spreje, ktoré obsahujú fyziologický roztok alebo iné aktívne zložky, ktoré môžu pomôcť pri výplachu nosa. Tieto produkty sú často pohodlnejšie a jednoduchšie na použitie ako manuálny výplach.
  3. Konvičkou: konvička, alebo "neti hrnček" je tradičný nástroj na výplach nosa, ktorý pochádza z indickej ajurvédskej medicíny. Používa sa na oplachovanie nosa fyziologickým roztokom. Postup zahŕňa naklonenie hlavy na stranu a opatrné naliatie tekutiny do jednej nosovej dierky, aby vytvorila oblúk a vytekala z druhej nosovej dierky.

My vám chceme v tomto článku predstaviť pohodlnejšie a praktickejšie preplachovanie nosa pomocou šikovnej konvičky Sinucare waterpulse.

waterpulse YT-300

Praktická konvička na výplach nosa waterpulse s veľkokapacitnou nádobou, ventilom a ergonomickým hrdlom je vhodná pre alergikov a osoby trpiace nádchou, pre deti aj dospelých.

Konvička waterpulse výhody

Konvička waterpulse YT-300 s patentovaným dizajnom je určená na výplach nosa fyziologickým roztokom. Umožňuje pohodlnejšiu manipuláciu ako s bežnými konvičkami. Ponúka väčšiu kapacitu, vyšší tlak tekutiny, reguláciu tlaku tekutiny, ergonomickejšiu rukoväť a dve koncovky.

Výhody používania konvičky waterpulse YT-300

  • zvlhčenie nosnej sliznice
  • vyčistenie od hlienov, prachu
  • povzbudzuje činnosť riasiniek
  • uvoľňňuje upchatý nos
  • znižuje príznaky alergie a nachladenia
  • pomáha pacientom so spánkovým apnoe

Každodenné čistenie dýchacích ciest je obľúbeným a účinným prostriedkom na zmiernenie alergických reakcií a uvoľnenie upchatého nosa pri ochoreniach dýchacích ciest.

Ako používať konvičku waterpulse?

Naplňte misku teplou (nie horúcou) vodou, pridajte lyžičku soli a premiešajte. Naskrutkujte vrchnú časť konvičky waterpulse, otočte ju hore dnom, priložte ho k jednej nosnej dierke a prstom zatlačte na ventil zo spodnej časti na dne fľaše. Tým sa uvoľní tekutina. Po vyčistení jednej nosovej dierky vyfúknite hlien. Rovnaký postup zopakujte aj pri druhej nosovej dierke. Rovnako, ako aj pri iných konvičkách, môže byť výplach nosa pri prvom použití nepríjemný, preto je potrebné proces niekoľkokrát zopakovať a nájsť správny uhol naklonenia hlavy, aby voda plynule vytekala z druhej nosovej dierky.