Ako sa starať o medzizubný priestor?

Chcete sa dôsledne starať o medzizubný priestor?

 Medzizubná starostlivosť je rovnako dôležitá ako čistenie zubov samotných. Zvyčajne sa zameriava na čistenie priestoru medzi zubami, kde sa hromadia potraviny a baktérie a kde zubná kefka nemôže dosiahnuť. Nedostatočná medzizubná starostlivosť môže viesť k zubnému kazu, zápalu ďasien, zubným meďkom a mnohým iným problémom. Máme tu pre vás zopár tipov a trikov, ako si udržať zuby čisté a zdravé aj v medzizubnom priestore.

Použite medzizubné kefky

Medzizubné kefky sú účinným spôsobom, ako sa dostať medzi zuby a odstrániť potraviny a baktérie. Existujú rôzne typy medzizubných kefiek v rôznych veľkostiach a tvaroch, takže si môžete vybrať tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

medzizubné kefky nakupovať

Použite zubnú niť

Zubná niť je ďalší účinný spôsob, ako odstrániť baktérie a potraviny z medzizubného priestoru. Ak sú vaše medzizubné priestory tesné, použite tenšiu zubnú niť, aby sa vám ju ľahšie podarilo preniesť.

Použite ústnu vodu

Ústna voda môže pomôcť odstrániť baktérie a potraviny, ktoré sa hromadia v medzizubnom priestore. Používajte ju každý deň po čistení zubov, aby sa vaše ústa cítili čerstvo a zdravo.

Navštívte svojho zubného lekára

Regulárne návštevy zubného lekára sú dôležité pre zachovanie zdravých zubov a ďasien. Vaša dentálna hygienička alebo zubný lekár vám môže ukázať, ako správne používať medzizubné kefky a zubnú niť, a poskytnú vám rady pre optimálnu starostlivosť o zuby.

Zahrňte medzizubnú starostlivosť do svojej každodennej rutiny

Venujte rovnakú pozornosť medzizubnej starostlivosti ako čisteniu zubov. Pravidelné používanie medzizubných kefiek a zubnej niťe a používanie ústnej vody môže pomôcť udržať zuby zdravé a silné.